Den här sidan använder cookies. Mer info här. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du våra cookies. OK!

Götene Elförening byter kommunikationsoperatör och uppgraderar till gigabitnät .

För att öka leveranssäkerheten i vårt fibernät och förbättra utbudet ytterligare, byter vi nu kommunikationsoperatör till Telia Öppen Fiber ®. Där finns många leverantörer och tjänster att välja bland. Samtidigt passar vi på att uppgradera nätet till gigabitnät.

Hos Telia Öppen Fiber ® konkurrerar leverantörerna på lika villkor vilket skapar ett brett tjänsteutbud med bra prissättning.

Bytet kommer att succesivt att ske under hösten/vintern 2013. Det kommer för dig som befintlig fiberkund att innebära vissa driftstörningar. Vi gör dock allt vi kan för att minimera dessa. Efter bytet till
Telia Öppen Fiber® kommer Ni att uppleva ett stabilt fibernät och ha tillgång till ännu snabbare och stabilare uppkopplingar.

 

För dig som redan är kund


 

Vad måste du som kund göra?

1. Sänd in blanketten ”Fiberinformation till Götene Elförening” SNARAST .

2. Om du har Bredbandsbolaget, IT-mästaren, Canal Digital eller Viasat som leverantör via fibernätet måste du säga upp befintligt avtal och byta till annan valfri leverantör som finns hos Telia Öppen Fiber®. Tänk på att det tar tid från beställning av tjänst till att du har tillgång till den.

3. Öppna för installatören så att bytet av konverter kan genomföras.


 

Bytet av din fiberkonverter
Telia kommer att succesivt under hösten byta ut din fiberkonverter till en som är anpassad för Telia Öppen Fiber®. Bytet är helt gratis för dig som kund.

Bytet utförs av Imtech, Eltel och GEKS Elcentralen. De kommer att via telefon avisera bytet 2-3 dagar innan. Ni bokar då gemensamt en tid för detta. Observera att det är mycket viktigt att ni är hemma på överenskommen tidpunkt och att utrymmet vid fiberkonvertern är tillgängligt för att kunna utföra bytet. Installationsföretaget fakturerar annars dig som kund för detta.

När bytet är gjort kommer Telia att aktivera er utrustning. Detta beräknas ta några timmar, men de kommer att göra allt för att minimera störningstiden. Under denna tid kommer er fiberanslutning inte att fungera.

 

 


 

Information till våra befintliga fiberkunder

 

Fiberkonvertrarna byts nu i Lundsbrunn.

Under veckan påbörjas byten i Hangelösa och Broby.

 

Om du vill beställa nya tjänster kan du göra det

så fort din adress aktiverats

på  bredbandswebben.se

 


Tjänster

Läs mer om tjänsterna hos Telia Öppen Fiber®
här på tjänsteportalen bredbandswebben.


 

Internet och telefoni
Samtliga internet- och telefonileverantörer, utom Bredbandsbolaget och IT-mästaren, finns även hos Telia Öppen Fiber®. Det är endast dessa leverantörers  kunder som måste byta leverantör. Tänk på att det tar tid från beställning av tjänst till att du har tillgång till den.

TV
Det kommer att finnas 3 IPTV-leverantörer med ett mycket stort utbud av kanaler. AllTele, Serverado och Telia. För att ha IPTV krävs en box levererad av respektive leverantör för att de ska garantera en felfri leverans. Dessa leverantörer kan erbjuda inspelningsbara boxar till skillnad från både Canal Digital och Viasat. För att vara säker på att du kommer att ha tillgång till IPTV från bytet av kommunikations­operatör måste du beställa TV från en av dessa tre leverantörer inom kort.

De kunder som idag har IPTV, via Canal Digital eller Viasat, kommer inte att kunna behålla dem som leverantörer. Men samtliga kanaler från dessa leverantörer kommer att kunna köpas via någon av de nya TV-leverantörerna.

Uppsägning av befintliga avtal
Om du har Bredbandsbolaget, IT-mästaren, CanalDigital eller Viasat som leverantör måste du kontakta dem och säga upp avtalet.

Uppge att du är ansluten till Götene Elförenings fibernät och att de nu byter kommunikationsoperatör till Telia Öppen Fiber®. Eftersom dessa tre leverantörer inte finns som leverantörer hos denna kommunikationsoperatör kan de inte leverera överenskommen tjänst. Därmed gäller inte heller ingånget avtal.

Du som kund blir inte ersättnings­skyldig till dessa leverantörer på grund av detta.

(Använd gärna denna blankett som ett komplement vid uppsägningen av din leverantör).